Yemek, tekstil, tasarım konusunda birçok yarışmada ulusal ve uluslararası önemli dereceler elde eden ilçenin önemli okullarından Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, moda konusunda da adından söz ettiriyor.
BU DEFİLEYE ŞAPKA ÇIKARTILIR
Öğrenciler, tasarım aşamasından dikim aşamasına kadar 5 aylık bir süreçte, titizlikle ve heyecanla çalıştıkları bu kostümleri tanıtmak için okulda kostüm defilesi düzenledi. Defileye, İlçe Mili Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın yanı sıra, arkadaşları, aileleri ve öğretmenleri katıldı.
Burada bir konuşma yapan Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu, defileyi 11. sınıf öğrencilerinin kendi emekleriyle kostüm defilesine hazırladığı belirtti. Selimoğlu, “Öğrencilerimizin tasarım aşamasından dikim aşamasına kadar 5 aylık bir süreçte, titizlikle ve heyecanla çalıştıkları bu kostümleri sizlere sunuyor olmaktan çok mutluyuz.” dedi.
Okulun Moda Tasarım Teknolojileri alanını hakkında da bilgi veren Selimoğlu, “Alanımız 5 alan öğretmeni ile 4 derslik ve 2 uygulama atölyesinde, "Giysi Kalıp Tasarımı ve Üretimi" dalında toplam 115 öğrenciye eğitim vermektedir. Müfredat rehberliğinde hazırlanan yıllık planlarımıza göre verdiğimiz mesleki eğitimde bir meslek lisesi olarak kalite bizim için çok önemli ve önceliklidir. Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmanın yanında global dünyanın gereklerinden biri olan girişimcilik bilinci ve becerisini kazandırmak amaçlarımız arasındadır. Bu sebeple ders kazanımlarımıza ilaveten projeler de yapmaktayız. Özellikle Avrupa Birliği projelerinden biri olan eTwinning projeleri kapsamında son 4 yılda katıldığımız 7 projeden 4 Ulusal ve 1 Avrupa olmak üzere toplam 5 Kalite Etiketi ödülü almaya hak kazandık. Etwinning 'de Avrupa kalite etiketi uluslararası ortaklarla çalışıldığını ve Avrupa okullarıyla iletişim kurulduğunu ifade etmesi açısından çok değerlidir. Ayrıca aldığımız bu kalite etiketleri sonucunda 2023 yılında "eTwinning Okulu "olmaya hak kazandık. eTwinning Okulu Ödülü Avrupa düzeyinde, eTwinning için rol model olan, faaliyetleri ile diğer Avrupa okullarına ilham kaynağı olan, iyi uygulamaları ve işbirlikçi yaklaşımları ile öncü okullara verilen bir etikettir. Bu anlamda okulumuzun eTwinning okulu olmasından onur duymaktayız.” dedi.
Selimoğlu, şöyle devam etti: Diğer bir proje türü olan Erasmus projeleri kapsamında alanımız Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021-2027 dönemi mesleki eğitim Akreditasyonu kapsamında başvurduğumuz proje ile konsorsiyum üyesi seçilmiştir. Moda tasarım alanımızdan 3 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen eTwinning projelerinden tanıştıkları Fransa ortaklarının daveti üzerine “Paris Lycee Louise Michel Fashion School 'da 14 gün Avrupalı akranlarıyla birlikte uygulamalı atölye derslerine katılmışlar ve Paris' te alan gezileri gerçekleştirmişlerdir. Bu kapsamda Paris’ teki modacıların uğrak noktası olan Saint Michel kumaş çarşısını ziyaret etmişlerdir. Dünyanın yeni eko trendi olan Sürdürülebilir Moda konusunda başlangıç noktası olan Paris 'in 8 ana noktasından atık giysi toplayan geri dönüşüm tesisini ve bu tesisin ileri dönüşüm tasarım ofisini ziyaret ederek gözlem yapmışlardır . Yine bu yıl da İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Konsorsiyum üyeliği kapsamında verdiğimiz proje ile 2 öğretmenimiz personel hareketliliği ile Barcelona'da dünyanın sayılı tekstil otoritelerinden biri olan Texfor Tekstil Konfederasyonunda "Sürdürülebilir Moda 'da tedarik süreçleri "konusunda 1 haftalık kursa katılacaklardır. Hedefimiz ,gelecek yıllarda da bu projeler ışığında mesleki eğitim kalitemizi katlayarak arttırmaktır. Amacımız alanımızdaki gelişmeleri AB proje fırsatları vasıtasıyla Avrupa düzeyinde, yerinde ve kaynağında gözlemlemek, alan öğretimimize entegre etmek dolayısıyla mesleki eğitim kalitemizi arttırmaktır.” dedi.
Ardından öğrenciler, sahneye çıkarak hazırladıkları kıyafetlerini tasarladı. Defile büyük alı aldı.