ÇERKEZKÖY İÇİN TRAFİK VAKTİ

Bu dünyada tek üretilemeyen ve de tüketildiğinde yerine yenisi konulamayan tek şey zamandır. Harcandığı zaman geri kazanımı imkansızdır. Ya da bulunduğumuz zamanı ileriye almaya çalışsak onda da imkansızlık duvarıyla karşılaşmış oluruz. 

An içerisinde pek kıymet görmezken zaman sonra bir çok pişmanlığa sebep olan ve de insanoğlunun değerini bilemediği şeylerin başında gelen, tüketilmesi fütursuzca olan tek şey.

Özellikle de gitgide nüfus populasyonunun arttığı şehirlerde oluşan trafikte harcanan "zaman".

İlçemizde de maalesef Türkiye genelinde olduğu gibi müthiş bir trafik sorunu bulunmakta.

Yetkili makamlar topu kucaktan kucağa birbirine atsa da ilçemizde bir trafik sorunu var. Ve bu sorun günden güne artarak devam etmekte. 

Bilindiği üzere okulların başlaması ile beraber bu trafik sorunu özellikle okul başlangıç ve bitiş saatlerinde daha da çekilmez bir hale dönüşmüş oldu.

Tekirdağ Büyükşehir tarafından ek seferler konulsa da maalesef kangren olmuş trafik sorununa tam bir çözüm bulunamadı.

Belediye başkanımızın açıklamasına bakınca aslında topun karayollarında olduğunu, otobanın planlamasının yanlış yapıldığını söylemekte. Şuan otobanın yer değiştirme durumunun olmadığını bildiğimize göre bizim sorunlardan ziyade çözümlere odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü aynı sorun sade ve sadece ambardere bölgesinde değil aynı saatlerde Atatürk Viyadüğü ve Altıyol Kavşağı'nda da de trafik çilesi artmakta.

Kaldırımlar genişletilirken "nüfusun artması" planlanıyorsa aynı şekilde "araç artması" da düşünülerek çözümler üretilebilir.

Şehiriçi trafiğini yahut ilçemizin park sorununu dile getirmeye bile gerek yok. Lakin hazır eğitim öğretim yılı yeni başlamışken ivedilikle çözülmesi gereken ilk sorun okul bölgelerindeki trafik çilesi olabilir.

Kural, kanun ve yönetmelik gereği olma durumu nedir ne değildir bilemem lakin okul saatlerinde aynı zaman dilimi değil de farklı zaman dilimleri oluşturulabilinirse belki o zaman aynı zaman diliminde trafikte yer alacak araç sayısı bir nebze azalabilir. Tabi ki belki de bu çözüm de ek seferlerin düzenlenmesi gibi suni bir çözüm olabilir.

Ayrıca velilerimiz de "imece" usulüne geçerse bir nebze olsun faydası olabilir. Örneğin her hafta bir veli 3-4 öğrenciyi sırayla okula bırakabilirse yine aynı zaman dilimde trafikteki araç sayısı düşebilir. Aynı zamanda artan servis fiyatları sebebiyle de avantaj sağlanmış olur belki.

Son olarak çare ise hafif raylı sistem...