Çerkezköy

İlk 3 günde 2 tondan fazla et satıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, öngördüklerinden daha fazla bir taleple karşılaştıklarını ifade ederek, Halk Et Marketlerde 3 günde 2 tondan fazla etin satıldığını söyledi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim vaatlerinden biri olan Çerkezköy Belediyesi Halk Et Satış Şubeleri, Gazi Osman Paşa Mahallesi Güveniş Caddesi ve Kızılpınar Atatürk Mahallesi Eren Caddesi’nde geçtiğimiz cuma günü hizmete açıldı. Dana kıymanın 390, dana kuşbaşının da 460 TL’den satıldığı Halk Et Şubelerinde uzun kuyruklar oluşuyor.

“ÖNGÖRÜMÜN ÜZERİNDE BİR TALEPLE KARŞILAŞTIK”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tanık’tan Fırat Keskinkılıç’a açıklamalarda bulundu. Vatandaşa destek olabilmek için halk eti devreye aldıklarını ifade ederek, “
Hak Etin 2 şubesiyle birlikte 7 Mart günü hizmete açıldığını hatırlatan Akay, “2 şubede cuma günü 700, cumartesi ve pazartesi günü de 800’er kilo et satışı oldu. Çok ciddi bir talep ve yoğunluk var. Piyasa fiyatının altında gerçekleşiyor satışlar. Biz bu talebi öngörmüştük. Benim de öngörümün üzerinde bir taleple karşılaştık. Maliyet fiyatına vatandaşla buluşturma hedefindeyiz. Bu niyetle bu işi yapıyoruz. Temel hedefimiz piyasayı, fiyatları dengelemek değil. Burada sadece ete ulaşamayan, et tüketimine yeterli kadar ulaşamayan birçok vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızı bu fiyatlarla buluşturma noktasında halk et ortaya çıktı.” dedi.

AÇILIŞ SAATİ GERİYE ÇEKİLEBİLİR

Akay, şöyle devam etti: Halk et, halk ekmek gibi sosyal belediyeciliğin birçok yolunda vatandaşla buluştuğumuz alanlar var. Halk ekmek 40 bin kapasite üretimi ile 16 nokta da, halk et 2 satış noktası gibi noktalarda gerçekten bu işi üreterek, nasıl üreteceğimizi bilerek ve ürettiğimizi vatandaşla buluşturmaya dair politikayla bunu yapmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir süreç ortaya koymaya çalışıyoruz. Halk et de zamanla rayına oturacak. Biraz daha rahatlayarak bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Şuanda 1 tona varan günlük et satışından bahsediyoruz. Bizim öngörümüz 300-400 kiloydu. Buna yetişmeye, kendi satış dengemizi de korumaya çalışıyoruz. Bu zamanla oturacak. Açılış şuan 12’de oluyor. Sınırlı et tükenene kadar açık kalacak. Bugün 12’de açılış, yeni düzenlemeler getireceğiz. Kendimizi nasıl geliştiririz buna bakacağız. Zaman içinde açılış saatini de aşağıya çekmek gibi bir hedefimiz var.