Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan Başkanlığı’nda ÇTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
 

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında ocak ayı gelir-gider raporu görüşüldü. İlgili gündem maddesinde ocak ayı geliri 4 milyon 17 bin 216 lira 69 kuruş olarak meclise sunulurken, gideri ise 3 milyon 657 bin 796 lira 12 kuruş olduğu ifade edildi. Kasa mevcudunun ise 8 bin 224 lira 86 kuruş olduğu ifade edilirken, banka mevcudunun ise 32 milyon 119 bin 618 lira 43 kuruş olduğu belirtildi. Mizan borç  ve alacak miktarının ise 71 milyon 671 bin 66 lira 7 kuruş olduğu belirtilirken, ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

PİDE FİYATLARI BELİRLENDİ

Pevrul Kavlak için mevlit okutuldu Pevrul Kavlak için mevlit okutuldu

Üçüncü gündem maddesinde Ramazan Pidesi fiyat tarifesi görüşüldü. Ramazan pidesi fiyatı 25 TL olarak belirlenirken, yumurtalı ve susamlı pide fiyatının ise 30 TL olması kararlaştırıldı. İlgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilirken, Gökay Keleşoğlu da ret oyu verdi.

KATILIM PAYLARI BELİRLENDİ

Dördüncü gündem maddesinde ise Veliköy OSB’ye 288 bin 90 lira, Yalıboyu OSB’ye 387 bin 608 lira ve Kapaklı OSB’ye ise 285 bin lira olmak üzere ihtiyatlardan 960 bin 698 lira katılım payı ödenmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Bir sonraki gündem maddelerinde ise meclis üyelikleri düşen kişilerin yerine komisyonlarda görev alacak kişiler belirlendi. Buna göre Gayrimenkul Rayiç Belirleme Komisyonu’na Aydın Özrek, Bilişim Komisyonu’na Süleyman Ak ve Fuar ve Etkinlik Komisyonuna ise Saim Buyruk oy birliğiyle seçildi. 2024 yılı faaliyet raporunun meclise sunulması ve oda faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılmasının ardından dilek ve temennilere geçildi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE YÖNLENDİRME GELMEDİ, BİZİM DE TALEBİMİZ OLMADI”

Dilek ve temenniler kısmında söz alan Meclis Üyesi İlker Öztürk, TÜSİAD’ın açıklamalarının ardından gözaltına alınmasıyla ilgili bir davranışta bulunup bulunulmadığını sordu. Konuyla ilgili cevap veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin; “Biz bağımsız bir kuruluş değiliz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlıyız. Onların onayı olmayan bir duruma bizim burdan açıklama yapmamız hoş olmaz. Hiçbir şekilde bir yönlendirme gelmedi. Bizim de öyle bir talebimiz olmadı” dedi.

“HER PLATFORMDA DİLE GETİRİYORUZ”

Çerkezköy’ün il olması için bir aksiyon alınıp alınmayacağına yönelik soruya da cevap veren Oda Başkanı Çetin; “Lobi faaliyetleri konusunda, il olması konusunda biz her platformda dile getiriyoruz. Tüm milletvekillerimize de durumu belirttik. Burası Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biridir. Süleymanpaşa Balıkçı kasabasıdır. İkimizin de farklı bir yapısı var. O yüzden siz bizi anlamıyorsunuz. Bu bölgenin il olmasıyla birlikte Türkiye’ye en büyük ihraacatı sağlayan illerden 10’uncu sıraya kadar yükseliriz” dedi.

“BÜTÇEDEN PAYIMIZI ALAMIYORUZ”

Ardından söz alan Meclis Üyesi Gökay Keleşoğlu da; “Geçtiğimiz zaman içerisinde emniyet teşkilatımıza araçlar alındı. Yüzde 50’si sadece bu bölgede kaldı. Çerkezköy’den de ciddi desteklerde bulunuldu. Verginin büyük bir kısmı bizden toplanıyor. Bağışlarda bize yüzde 50’si gelmezken, vergide de çok büyük vergiler ödüyor, yatırımları çok az alıyoruz. Burada altyapı, yol, koku sorunumuz var. Fakat biz bütçeden payımızı alamıyoruz. Payımızı alsak çok daha ciddi yatırımlar yaparız

“8 YIL SONRA BURADA YAŞAM BİTECEK”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de konuyla ilgili; “Hepimiz de biliyoruz ki bu yatırımların gelmesi il olmaktan geçiyor. Ortak nokta olarak Oda olduğu için söylüyorum. Belki diğer başkanlar pek açığa çıkmak istemez ama biz burada yaşam döngüsünün devam etmesi için bu yatırımın buralara gelmesinin önemini anlatacağız. Adaletsiz vergi dağılımı devam ederse, hepimiz de buradayız. 8 yıl sonra burada yaşam bitecek. Su bitiyor çünkü. 400-450 metrelerden su çekiliyor. Suyumuz kalmıyor. Ben OSB’de 100 tona bu metrelere iniyorsam belediye daha aşağılara iniyor. Ambardere’ye veyahut buralara yakın bir bölgeye baraj yapılması için, yeşil dönüşüm için bu bölge il olmalıdır” dedi.