"Kızılpınar, Tekirdağ ilinin Çerkezköy ilçe sınırları içerisinde bulunan bir SEMTTİR.

12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile beldeden mahalleye dönüştürülmüştür.

Nüfus yoğunluğun hızla artmasıyla beraber Kızılpınar kendi sınırları içerisinde 3 mahalleye bölünerek Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Namık Kemal, Kızılpınar Gültepe mahalleleri olmuştur."

6360 sayılı yasa ile birlikte köy tüzel kişilikleri yanı sıra çok sayıda belde belediyesi kaldırılmış ve söz konusu beldeler belediyelere bağlı mahalle konumuna getirilmiştir.

Bu beldelerden birisi de yanıbaşımızdaki

60.000(altmış bin) nüfuslu Tekirdağ'ın en büyük mahallesi olan

KIZILPINAR!

6360 ile beraber beldelere ait taşınır ve taşınmaz varlıklar, büyükşehir sınırları içersinde ilçe belediyelerine devredilmiştir.

...

Farkındaysanız yazımız buraya kadar bir önceki yazımı ile tamamen aynı.

Kızılpınar mahallemizin değişmeyen sorunları nasıl yıllardır aynı kaldıysa ben de bu yazım ve de kalan yazılarımın tamamında bu bölümleri noktasına kadar aynı bırakacağım.

...

Bir önceki yazımda Kkızılpınar mahallemizin su sıkıntısından bahsetmeye çalıştım. Şimdi ise diğer hizmet eksikliklerinden bahsetmeye çalışacağım.

"Emeğin Kenti" Çerkezköy'ümüzde her geçen yıl artan göç sebebiyle muhakkak sorunlar da artmakta.

Bu sorunlardan en çok etkilenen mahallemiz ise şüphesiz ki Kızılpınar.

Daha önce bir belde olarak anılan Kızılpınar bölgemiz, Tekirdağ'ımızın büyükşehir olması ve de büyükşehir yasası sebebiyle bir anda mahalle statüsüne çevrildi.

İşte zaten o zamana kadar da devam eden sorunlar mahalle olduktan sonra daha da artarak devam etti.

Bu sorunlardan biri de emniyet sorunu...

Kızılpınar mahallemizin şu an ki nüfusu yaklaşık 60.000 civarında.
Başta bölge sakinleri olmak üzere bölgedeki esnaflarımızın ilk olarak şikayet ettikleri durumların başında "emniyet" sorunu gelmektedir.

Her ne kadar bölgeye jandarma kontrol noktası yapılsa da mahallemiz polis kontrolünde olmadığı için maalesef emniyet ile alakalı sorunlardan hemen hemen herkes mustarip.

Işıksız sokakların ıssızlığı, gece yarısı işten dönen ve gece yarısı işe gidenler için güvensiz ortamlar haline gelmekte.

Hal böyle olunca yani emniyet sorunu bölgemizde yediden yetmişe herkesin kulağında yankılanırken maalesef mahallemize bankalar da şube açma taraftarı olmuyor.

Dolayısıyla başta bölge esnafımız olmak üzere bankada işleri olan herkes Çerkezköy ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyorlar.

Öyle bir hal alıyor ki kimi zaman bankamatiklerde oluşan arızalar sebebiyle para çekmek için bile şehir merkezine gitme zorunluluğu oluşmakta.

Bir yandan kronik hale gelen hemen hemen her seçimde dillendirilen PTT hizmet eksikliği, banka eksikliği, diğer yandan çöp konusunda bakımsız sokakları ile Kızılpınar mahallemiz yalnızlığına terk edilmiş durumda.

Bu yazımızı okuduğunda "ne yani Kızılpınar’a hiç mi hizmet edilmiyor? Şunu şu nu yaptık." diyenler olacaktır.

Tabii ki haklı olabilirler lakin "tepe" bölgesindeki sokaklar gezildikten sonra akşam karanlığında o kişilerle Kızılpınar sokaklarını da gezmeye davet edebilirim.

İşte o zaman yazımızın amacını anlayacaklardır.

...

Güvenlik sorunu demişken, günden güne başta Kızılpınar mahallemiz olmak üzere ilçemizde yoğun bir şekilde artan, gençlerimizin kanını zehirleyen maddeler ayrı bir derecede durumun vahametini göstermekte.

(Gecesini gündüzüne katarak bölgemizin güvenliğini sağlamaya çalışan jandarma ve polisimize sonsuz teşekkürler.)

...

Eksiklikler bu denli yıllar yılı sabit kalırken görüyorum ki en büyük iş "büyüklerimize" düşse de benim özellikle Kızılpınar mahallemizin büyüklerinden özel bir istirhamım olacaktır.

Mahallemizin ileri gelenleri bu sorunları önleyebilme sebebiyle sık sık bir araya gelerek istişare etmelidirler. Gerekirse muhtarlarımız öncülüğünde istişare meclisleri, sohbet ortamları oluşturularak komşuluk bağlarını güçlendirip mahalledeki birlikteliği sağlamalılar.

Bir bölge, ne kadar yalnızlığa terk edilirse edilsin o bölgede yaşayan kişiler sırt sırta vererek bazı sorunları çok çabuk halledebilirler.

...

Tabii ki bir diğer sorun ise eğitim ve gençlerimiz. Genç nüfusu yoğun olan mahallemizin gençler için ayrılan alanları, yahut aktivite eksiklikleri bir sonraki yazımızda olacaktır.

...

İnanıyorum ki;

Kızılpınar mahallemize sandıklar kurulsa ve onlara siz hangi statüde olmak istiyorsunuz diye sorsalar muhtemelen sıralama şu şekilde olacaktır;

1. İlçe

2. Köy

3. Mahalle

Yani isteyecekler son şey mahalle olma durumu olacaktır.

Çünkü hepimiz biliyoruz ki; köy olsalar en azından kendi hizmetlerini il özel idareler aracılığıyla daha da güzel yapabileceklerdir.

Cümlelerime son verirken hangi parti olup olmadığı önem arz etmeden Tekirdağ milletvekillerimizin ilk olarak "Kızılpınar" mahallemiz için yoğun çaba harcamaları gerekmektedir.

Seçim döneminde sokakları arşınlanan vatandaşlarımız, bu sorunların artık halledilmesini talep etmekteler.